Biała piana podczas smażenia kurczaka. Wielu nie ma pojęcia, co oznacza

Kurczak to jedno z najchętniej kupowanych mięs. Jest smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu. Zdarza się, że mięso zaczyna się pienić podczas smażenia. Co wypływa z niego podczas smażenia? Odpowiedź jest zaskakująca.

Czym jest wspomniana biała piana? To nie antybiotyki czy hormony, a białko, które wydobywa się w mięsa wskutek obróbki termicznej. Podobne zjawisko można zaobserwować podczas gotowania rosołu. Na powierzchni zupy pojawiają się tzw. szumowiny. To nic innego, jak ścięte białko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: kobieta.wp.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 🇵🇱 Posiedzenie RBN. Nowy Szef wchodzi na salę! 🇵🇱 #RBN #Nawrocki2025

Więcej…

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 Reparacje? To tylko kamień i cisza po naszej krzywdzie! 🔥

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Biedronka zmieniła godziny pracy. Tak jest już w trzech tysiącach sklepów

Więcej…

 Rząd umożliwi zamianę działek. Właściciele dostaną nową nieruchomość 

Więcej…

Rząd pokazuje, jak chce podnieść emerytury i pensje w 2026 r. Kto i ile zyska? Mamy wyliczenia

Więcej…