Zawiera rakotwórcze związki, a Polacy się zajadają. Najgorszy wybór

Ryby są skarbnicą wartościowych składników odżywczych, dlatego zaleca się ich spożywanie na co dzień.

Wiele osób zastanawia się, która forma ryb – świeża czy wędzona – jest korzystniejsza dla zdrowia. Przyjrzyjmy się, jak proces wędzenia wpływa na ich właściwości prozdrowotne.

Makrela to jedna z najczęściej spożywanych wędzonych ryb. Na jej popularność wpływ ma stosunkowo niska cena, a także łatwa dostępność w sklepach. W swoim składzie zawiera cenne kwasy omega-6 i omega-3, pomagające obniżyć poziom złego cholesterolu LDL.
Czytaj dalej ➡

Źródło: www.o2.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

🔴🔥 Jędraszewski wstrząsa Wawelem! Ostra homilia o Smoleńsku i Kaczyńskich rozpala emocje W 76. rocznicę urodzin braci Kaczyńskich katedra na Wawelu stała ...

Więcej…

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 🇵🇱 Posiedzenie RBN. Nowy Szef wchodzi na salę! 🇵🇱 #RBN #Nawrocki2025

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Nielegalni migranci uciekli z domu dziecka. Nowe informacje

Więcej…

Kuba Błaszczykowski wraca do reprezentacji Polski. Wiadomo, w jakiej roli

Więcej…

Sikorski oburzony słowami abp Jędraszewskiego. "Bez cienia dowodów"

Więcej…