Zbija wysoki cukier i chroni przed rakiem. Polacy wciąż nie doceniają

Roślinę tę uprawia się od ponad 3000 lat. Jej owoce wykorzystywane są jako alternatywa dla cukru i kakao, ponadto pięknie pachną.

Ten naturalny produkt korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu, również w kuchni można wykorzystać go na wiele sposobów.

Karob, czyli szarańczyn strąkowy, to drzewo z rodziny bobowatych, pochodzące z obszarów śródziemnomorskich. Karobem nazywa się też sproszkowywany miąższ owoców drzewa karobowego. Owoce te, nazywane również strąkami karobowymi, są popularne ze względu na swoje właściwości zdrowotne i zastosowanie w kuchni.

Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 Reparacje? To tylko kamień i cisza po naszej krzywdzie! 🔥

Więcej…

Tyle zarabia Roman Giertych na swojej kancelarii

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Szymon Hołownia potwierdza! Trzecia Droga się rozpada

Więcej…

Unia rozszerza roaming. Ukraina od 2026 roku w sieci bez dodatkowych opłat

Więcej…

Wielkie nazwisko w grze o posadę selekcjonera reprezentacji Polski

Więcej…