Nasi dziadkowie zajadali się nimi w piątki. Zapomnieliśmy o nich, a są zdrowe i pyszne

Kotlety jajeczne to tradycyjne danie, które w wielu polskich domach gościło na stołach jeszcze kilkadziesiąt lat temu.

Były one szczególnie popularne w piątki, kiedy ze względu na post nie można było jeść mięsa. Dziś kotlety jajeczne niesłusznie odeszły w zapomnienie, a szkoda, bo to nie tylko pyszne, ale również tanie i zdrowe danie.

Kotlety jajeczne – składniki i przygotowanie
Kotlety jajeczne to doskonały sposób na wykorzystanie ugotowanych jajek. Mogą stanowić smaczny obiad z młodymi ziemniakami lub być pysznym dodatkiem do kanapek i sałatek. Oto składniki i sposób ich przygotowania.
Składniki na kotlety jajeczne:
6 ugotowanych jajek,
16 g bułki tartej,
10 g musztardy,
10 g szczypiorku,
0,33 łyżeczki soli,
1 surowe jajko.
Czytaj dalej ➡

Źródło: pysznosci.pl

Udostepnij.pl ➡️ Subskrybuj na YouTube

Udostepnij.pl - Dlaczego warto nas subskrybować?

Więcej…

Udostepnij.pl ➡️ na YouTube

Zobacz [Wideo] ⬇

🔴🔥 Reparacje? To tylko kamień i cisza po naszej krzywdzie! 🔥

Więcej…

Tyle zarabia Roman Giertych na swojej kancelarii

Więcej…

Ostatnio dodane ➡️ WIADOMOŚCI

Straszył prokuraturą, sam będzie miał problem? Polityk Lewicy proponuje wytoczyć Giertychowi postępowanie 

Więcej…

Bruksela planuje nowy podatek, Tusk mówi „stop”

Więcej…

"Natychmiast". Rosja wzywa Izrael do opamiętania się

Więcej…